petak, 17. siječnja 2014.

Karneval u Veneciji - jednodnevni izlet za 209kn! Najpoznatija talijanska tradicija zabave, pjesme i plesa čeka samo na Vas - 22.2. ili 1.3.2014.

Ponuda uključuje: karneval u Veneciji - jednodnevni izlet za jednu osobu u organizaciji Toptours agencije
Termin polaska: 22.2.2014. ili 1.3.2014.
Polazak iz Zagreba, s Autobusnog kolodvora (peroni 502-506) u 02h
Moguć polazak i iz Rijeke u 04:15h sa sjevernog odmorišta Vrata Jadrana
Povratak iz Venecije u 20h i dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima
Cijena uključuje:
prijevoz turističkim autobusom
turističkog pratitelja
sve razglede prema programu u Veneciji
Transfer brodom Punta Sabbione - Venecija - Punta Sabbione nadoplaćuje se 12 eura - plaćanje direktno agenciji prije putovanja
Granicu možete prijeći uz posjedovanje osobne iskaznice ili putovnice
Nakon kupovine potrebno je napraviti rezervaciju putem maila toptours@metromail.hr kako biste dobili sve potrebne informacije u vezi putovanja
Kontakt agencije:
01 2994 547
01 2987 739
Adresa:
Aleja Lipa 1d
Bitno je naglasiti da kupnjom ove ponude potvrđujete i slažete se s općim uvjetima putovanja koja mogu pogledati na sljedećem linku opći uvjeti putovanja
Možete iskoristiti 1 ponudu na svoje ime
Ponuda Dana  možete poklanjati prijateljima
Maske svuda oko nas
Venecija je nastavila njegovati karnevalsko naslijeđe starih Rimljana i zarobila svoje slavne maske u plemićkoj prošlosti. Karneval u Veneciji je poznat i po prepoznatljivim krinkama. Venecijanske maske mogu biti izrađene od kože ili u originalnoj papier-mâché tehnici, no danas je većina njih izrađena uz primjenu gipsa i zlatnih listića. Maske se mogu naći već od 10 eura pa do nekoliko tisuća eura.
Lijep suvenir je maska-magnet kojeg se može naći već od 3 eura u uličicama koje su malo dalje od Trga Svetog Marka. Također, lijep suvenir je nešto izrađeno od murano stakla, koji potječe s otoka Murano – nasuprot Venecije. No pazite da postoje naljepnice s natpisom „Vetro Artistico Murano“, koje vam garantiraju da su proizvodi s tim obilježjem originalni.
Gondola, gondola
Jedan od simbola tog romantičnog grada je i čamac poznat kao gondola, koji se spominje prvi put u pismu dužda Vilalea Faliera iz 1094. Gondola s kojom se prolazi po brojnim kanalima Venecije ima zadanu veličinu i boju. Tako da su sve gondole točno 11 m dugačke i sve trebaju biti crne.
Za gradnju gondole koristi se osam različitih vrsta drveta (jela, hrast, višnja, orah, brijest, mahagonij, ariš i limun) i sastoji se od 280 dijelova.
Više o karnevalu i samoj Veneciji pogledajte na linku Puturist.com


Nema komentara:

Objavi komentar